flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Історія Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області

25 грудня 2015, 10:58

               У жовтні 2015 року Баглійському районному суді м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області виповнилось 70 років. Історія його створення розпочалась ще у далекому 1945 році, коли 09 жовтня 1945 року місто було розділене на 3 райони.  Баглійський був названий на честь колишнього робітника-залізничника, одного з перших радянських очільників залізниці Гаврили Баглія. Поділ міста на райони було скасовано 11 серпня 1948 року та поновлений 3 березня 1952 року.

             У цей період і до 1958 року у місті діяли дільниці, які згодом були сформовані як народні суди. Тому у 1958 році був організований Баглійський народний суд м. Дніпродзержинська.

Законом УРСР «Про судоустрій Української РСР» від 24 лютого 1994 року назву «народні суди» змінено на «районні, місцеві суди», у зв’язку з чим змінилась і назва Баглійського  народного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області на Баглійський  районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області.  

У районному суді з далекого 1958 року і по теперішній час неодноразово змінювався склад суддів, так до 1992 року у суді працювало 3 судді, з 1993 року по 2000 рік працювало згідно штатного розпису вже 6 суддів. З 2002 року працювало вже 7 суддів та аж до 2015 року в якому штат розширився до 9 суддів. Станом на сьогоднішній день у   районному суді працює  8 суддів.

Згідно Закону  України «Про судоустрій і статус суддів» від 07.07.2010 року №2453-VІ була введена посада керівника апарату суду, на цю посаду було призначено людину, яка до цього відпрацювала у суді більше 10 років, а з жовтня 2010 року і по теперішній час працює на цій посаді.

Що стосується професійного рівня, то всі працівники апарату суду навчаються у вищих навчальних закладах або вже мають відповідну вищу освіту, а деякі і не одну, проходять курси підвищення кваліфікації, постійно поглиблюють свої знання.

Що стосується подій у суді то, треба зауважити, що  головою суду та керівником апарату безпосередньо  завжди ретельно організовано роботу між працівниками, так 25 жовтня 2015 року у місті відбулися чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.  Дякуючи керівництву суду, у суді було належним чином організований виборчий процес, встановлено чергування суддів та працівників апарату суду. Адміністративні позови які надходили у цей період,  були розглянуті з постановленням рішення.  Вибори у Баглійському районі м. Дніпродзержинська як 25.10.2015 р. так і  другий тур виборів який відбувся 15.11.2015 р. пройшли без порушень та з дотриманням усіх процесуальних норм.

 У суді головним спеціалістом оновлюється на офіційному сайті  веб-сторінка районного суду, яка дає змогу усім бажаючим проглянути та ознайомитися з новинами суду,  та з усією необхідною інформацією, яка стосується безпосередньо роботи районного суду, та розгляду справ. Також завдяки консультанту суду усі судді та  працівники апарату завжди ознайомлені зі змінами у чинному законодавстві, оскільки у суді ретельно слідкується за цим.

З метою забезпечення зв’язків із засобами масової інформації, на виконання рішення XII позачергового з’їзду суддів України від 26.09.2014 року в Баглійському  районному суді з вересня  2014 року  призначено відповідальну особу із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації (прес-секретаря) заступника керівника апарату Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська.

Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області  складається з  37 працівників апарату суду.

Суд постійно вдосконалює роботу апарату, запроваджуючи сучасні методи керівництва судом з метою створення найбільш сприятливих умов для роботи працівників суду, суддів при здійсненні ними своїх професійних обов’язків  щодо конституційного захисту прав і свобод громадян.

Судді Баглійського  районного суду здійснюють правосуддя на території Баглійського району м. Дніпродзержинська  на засадах верховенства права, забезпечуючи захист гарантованих Конституцією та Законами України прав, свобод та законних інтересів громадян, фізичних та юридичних осіб, інтересів суспільства і держави.