flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запровадження порядку обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу

15 серпня 2013, 12:50

З 17 червня 2013 року запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду.

До відома громадян

 

       З метою забезпечення своєчасного отримання учасниками судового процесу повісток, повідомлень та інших судових документів про рух судових справ, у місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції з 17 червня 2013 року запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (кримінального провадження) із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду.

 

         Обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу здійснюється на виконання вимог ч.1 ст. 135 та ч.2 ст.136 КПК України, відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31.05.2013 року №72 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу»).

 

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді НЕОБХІДНО:

          Зареєструватися у системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України (http://court.gov.ua) за адресою: mail.gov.ua.

 

Порядок реєстрації.

На головній сторінці веб-порталу «Судова влада України» з лівого боку розміщено значок «Вхід до поштової скриньки Електронного суду». На цей значок потрібно натиснути, відкриється форма для реєстрації нового користувача. Потрібно натиснути на посилання «Реєстрація нового користувача», відкриється сторінка з правилами реєстрації, які слід прочитати та підтвердити прийняття. Далі зареєструвати свою поштову скриньку, ввести свій e-mail  та  пароль.

 

2.    Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України (http://court.gov.ua). Процесуальні документи в електронному вигляді будуть надходити на зазначену в Заявці електронну адресу учасника судового процесу,зареєстровану в домені  mail.gov.ua .  

 

Отримувати процесуальні документи в електронному вигляді можливо лише в період розгляду відповідної судової справи.