flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Баглійським районним судом розпочато сканування справ

21 січня 2019, 10:01

 ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

 

           Україна стоїть на шляху впровадження електронного судочинства. На виконання Закону України №2147-VII від 03.10.2017 уже зовсім скоро у судах запрацює Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (далі ЄСІТС) - один з елементів електронного урядування, спосіб організації судової̈ влади за допомогою інформаційних мереж, що забезпечує функціонування органів судової влади в режимі реального часу і робить звернення до них максимально простим і доступним.

            Одним із інструментів електронного правосуддя являється – «Електронний суд».

      "Електронний суд" забезпечує обмін (надсилання, отримання, спільна робота) документами та інформацією в електронній формі між судами та учасниками судового процесу, визначає порядок подання учасниками судового процесу до суду документів в електронній формі, а також надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронній формі.

           З метою повноцінного запровадження підсистеми електронного суду та забезпечення його нормальної роботи Баглійським районним судом м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області розпочато сканування судових справ (матеріалів) по яким відкриті провадження для подальшого їх експортування в АСДС.

      Сканування документів необхідне для можливості їх надсилання в електронному вигляді сторонам по справі та іншим особам у передбачених процесуальним законодавством випадках, а також для запровадження створення, ведення судової справи в електронній формі та її дистанційного витребування судами апеляційної чи касаційної інстанції.

            Відскановані копії матеріалів справи скріплюються ЕЦП та в електронному вигляді (PDF-файли) зберігаються в системі діловодства суду.

            Для отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді, учасникам судового процесу потрібно:

    - зареєструвати поштову скриньку на сайті mail.gov.ua або надати суду зовнішній носій інформації для запису даних, перевірений на відсутність вірусних програм

    -  подати до суду заяву про отримання копій матеріалів справи в електронному вигляді.